Mit lehet tenni akkor, ha nem kapunk szórólapot, de szeretnénk kapni?

 

Az utóbbi időben egyre több telefonos megkeresést kapunk az ország különböző településeiről, miszerint az ott élők nem kapnak szórólapot, de szeretnének értesülni a különböző cégek akcióiról.

Ez a probléma vidéken és Budapesten egyaránt tapasztalható.

Előfordul, hogy az adott kerület- vagy településrész nem szerepel egy cég terjesztési tervében, de általában a terjesztő hanyagságára vezethető vissza ez a jelenség, de lehet, hogy éppenséggel a postaláda nem közelíthető meg biztonsággal.

Olyan esettel is találkoztunk már, hogy a terjesztő kényelmi vagy biztonsági okból kihagy egy-egy postaládát, mert plusz energiát jelentene azok elérése vagy félti magát, pl. zsákutca, beszögelés, magasan található a postaláda, fél a kutyától, stb.

A legegyszerűbb módszer, ha tudunk beszélni a terjesztővel, könnyen kideríthetjük, mi állhat a háttérben.

Egy másik megoldás, ha a szórólapterjesztő cégekhez fordulunk segítségért.

A kiadványok nagy részét jelen pillanatban Magyarországon két nagy, szórólapterjesztéssel is foglalkozó cég terjeszti: a Magyar Posta Zrt. és a DMH Magyar Lapterjesztő Kft, amely a Mediaworks Zrt. Tulajdona.

Az alábbi linkek segítséget nyújtanak ebben:

Magyar Posta Zrt.

DMH Magyrország Lapterjesztő Kft

 

A fent említett cégek nagyjából a szórólapterjesztési piac több mint 80-85%-át birtokolják.
Erről pontos adatunk nincsen, de mivel tudomásunk szerint, minden nagyobb cég, multi, stb. szórólap terjesztése hozzájuk kapcsolódik, így ők nyújthatják a legnagyobb segítséget ebben a kérdésben.

 

 

Mit lehet tenni akkor, ha nem kérnek szórólapot postaládájukba?

 

Nagyon egyszerű!
A legegyszerűbb módszer, ha kiírják, hogy nem kérnek reklámkiadványokat.
Könnyen és olcsón beszerezhető ilyen jellegű matrica, tábla.

Tablafelirat.hu

 

További segítséget jelenthet erre a problémájukra, ha jelzik kérésüket a fenti két nagy cégnek; a kiadványok nagy része nem fog bekerülni a postaládájukba.
Természetesen elő fognak fordulni alkalmanként szórólapok postaládájukba, figyelmetlenségből, nemtörődömségből ill. mert egy terjesztő túl lelkiismeretesen próbálja teljesíteni a rábízott terjesztési feladatot. Sajnos az esetek túlnyomó többségében nem áll módunkban segíteni Önnek.

 

 

Természetesen, abban az esetben, ha olyan kiadvánnyal találkozik, amelyet mi terjesztünk, jelezzük a terjesztőnek.

 

Kérdés esetén állunk rendelkezésükre.

Kapcsolat